Tilbage
Klimaskærm - Terrændæk/Gulve

Terrændæk og gulve - Introduktion

Terrændæk og gulve på Sundolitt isolering ses idag med følgende opbygninger:

 

 

Dæk bestående af armeret beton i forskellige tykkelser afhængig af belastning og underliggende materialers styrke.

 

 

 

 

 

 

Eller af andet plademateriale.

 

 

 

 

 

Læs mere i afsnittene Terrændæk og gulve - med og uden beton her i guiden.

Sundolitt EPS og XPS har gode styrke- og stivhedsegenskaber, hvilket gør dem velegnede til terrændæk og gulve, hvor isoleringsmaterialet udover at fungere varmeisolering også skal optage belastningen fra betondæk/plademateriale.

Underlag for isolering skal være plant, stabilt og bæredygtigt. Plant for den endelige planhed af dæk/gulv. Stabilt for at materialet ikke flytter sig lodret og vandret ved belastning. Bæredygtigt for at kunne bære den last som som dækket/gulvet er tiltænkt.

Betondæk og pladematerialer ligger således ovenpå et elastisk underlag, og fungerer nærmest som en "membran". Ved belastning med koncentreret last (punktlast) vil nedsynkningen/deformation i isolering og underlag, være størst umiddelbart under lasten og aftagende længere væk fra lasten.

Dæk, plademateriale, isolering og underlag (ofte sand) skal sammen sikre, at der ved maksimum belastning ikke sker brud og at deformationer ikke er til gene for brugen og omkringliggende konstruktioner.

Til vurdering og valg at tykkelser og materialetyper kan Sundolitt's beregningsprogram SundDATEPS anvendes - programmet kan downloades fra www.sundolitt.dk.